Lambdasondes

Bosch, de nummer 1 in lambdasondes.

In 1976 introduceerde Bosch de eerste lambdasonde. 36 jaar later is het merk, met 80% marktaandeel, nog steeds leider in dit segment. Dankzij onze investeringen in technische ontwikkelingen, kunt u ervan op aan dat Bosch de meest geavanceerde technologie toepast in de productie van zijn lambdasondes.

Waarom een Bosch lambdasonde kiezen?

Bosch is de uitvinder van de lambdasonde en heeft het meest uitgebreide assortiment op de markt. Er zijn Bosch lambdasondes voor zowel benzine- als dieselmotoren. Kiest u een Bosch lambdasonde, dan neemt u beslist voorsprong op de concurrentie en kunt u uw klanten bieden wat ze nodig hebben: onderdelen van topkwaliteit.

Bosch kwaliteit.

De Bosch lambdasondes zijn bovendien bekend voor hun lange levensduur, uitstekende werking en optimale aanpassing aan het type voertuig. Bosch beschikt dan ook over een uitgebreid assortiment direct-fit en universele lamdasondes. De talrijke preciese technische parameters, zoals aangepaste kabellengte en connectoren, verzekeren een snelle en makkelijke montage.


Vier redenen om een oude lambdasonde te vervangen.

Lambdasondes krijgen extreme belastingen te verwerken en moeten in perfecte staat zijn om een betrouwbare motorwerking te verzekeren. Het vervangen van de versleten lambdasondes biedt verschillende voordelen:

  • - Tot 15% brandstofbesparing
  • - Langere levensduur van de katalysator
  • - Minder uitstoot van schadelijke uitlaatgassen
  • - Betere motorprestaties

De lambdasonde en het injectiesysteem

Bij moderne motoren bevindt zich in het uitlaatsysteem, zowel voor als achter de katalysator een lambdasonde. Het zijn de regelsonde en de diagnosesonde. De regelsonde, voor de katalysator, 'regelt' het injectiedebiet, zodat een optimale samenstelling van het 'lucht-brandstof' mengsel verzekerd is. De diagnosesonde, achter de katalysator, controleert of de regelsonde nog optimaal werken. Mogelijke afwijkingen kunnen berekend en gecompenseerd worden door de elektronische regeleenheid van de motor.

Bosch veiligheid.

Moet u lambdasondes vervangen? Vertrouw op Bosch! Bosch biedt eerste-uitrustingskwaliteit en in de elektronische catalogi zoals Bosch catalogi ESI[tronic] of Tecdoc kunt u gegarandeerd snel en eenvoudig de juiste lambdasonde kiezen voor de wagen in kwestie.