Eberspächer voor vrachtwagens

Vrachtwagens

Warmte ten behoeve van een optimaal bedrijfsklimaat

Niet zonder reden schrijven ARBO (en diverse andere vakorganisaties voor het vrachtverkeer) standverwarmingen voor. Zij bieden de chauffeur gedurende het uitvoeren van hun werkzaamheden een optimaal bedrijfsklimaat aan boord van het voertuig. Eberspächer is bij velen truckfabrikanten hofleverancier van deze standverwarmingen en levert zowel lucht- als waterverwarmingen.

 

Luchtverwarmingen

Eberspächer luchtverwarmingen zijn bedoeld voor het verwarmen van de vrachtwagencabine zodat tijdens rust- en wachttijden de chauffeur kan genieten van een optimaal bedrijfsklimaat.

 


De luchtverwarming zuigt lucht uit de ruimte of van buiten aan. De brandstof wordt uit de tank gepompt en ontstoken in de verbrandingskamer met behulp van een gloeistift. De te verwarmen lucht wordt met de ventilator door de verwarming geblazen en de warme lucht wordt direct aan de cabine afgegeven.

Waterverwarmingen

Eberspächer waterverwarmingen kunnen toegepast worden indien met naast het verwarmen van het interieur ook het motorblok wilt verwarmen.

De waterverwarming wordt dan aangesloten op het koelwatercircuit van de motor zodat de warmte naar de cabine wordt gevoerd via de voertuigventilator en de al aanwezige luchtkanalen. Ook wordt het motorblok op deze manier al op temperatuur gebracht zodat men geen schadelijke en koude starts meer heeft. Ook betekend een warme motor een besparing voor het milieu en worden de brandstofkosten in de eerste kilometers aanzienlijk lager.