Eberspächer voor pleziervaartuigen

Pleziervaartuigen

Geniet van eerste klasse aan boord met een Eberspächer lucht- of waterverwarming
Het leven op het water is schitterend. Vooropgesteld dat aan boord alles in orde is: de uitrusting, de bemanning en het klimaat. Uiteraard is de Benelux een uitstekend vaargebied echter van een Middelandsezeeklimaat kunnen we niet spreken. Zelfs midden in de zomer kan het bij ons aan zee of op onze rivieren en meren onaangenaam koud zijn, om over de lente en de herfst nog maar te zwijgen. Wie het vaar seizoen zo optimaal mogelijk wil benutten en zich het plezier aan boord niet wil laten ontnemen door kou, vocht en natte kleding kan niet zonder een Eberspächer scheepsverwarming.

 

Lucht of water…..aan u de keuze

 

Luchtverwarmingen zijn ideaal voor snelle en directe verwarming van het interieur van uw schip en bieden u te allen tijde een aangenaam boordklimaat.

 

Waterverwarmingen bieden u buiten interieur verwarming ook verwarming van bijvoorbeeld het verbruikswater voor het douchen. Kortom kiest u voor Eberspächer dan kiest u altijd voor de ideale oplossing.

 
Luchtverwarmingen
 

De luchtverwarming snel direct en regelbaar maar vooral frisse lucht en behaaglijke warmte

Uit onderzoek is gebleken dat de mens zich in een omgevingstemperatuur van 22ºC en relatieve luchtvochtigheid van 60 % het best voelt. Dit wordt bereikt door een minimale luchtverversing van 20m3 ( voor niet rokers) repectievelijk 30m3 (voor rokers) per persoon per uur. Zo geeft bijvoorbeeld het type D5LC 280 kg per uur, dat wil zeggen 200 m3. Nu kunt u rustig diep ademhalen. Een luchtverwarming van Eberspächer maakt dit mede mogelijk.

 

Werking Eberspächer luchtverwarmingen

De brandstof onttrekken we uit de in de boot aanwezige brandstoftank. De verwarming zuigt frisse lucht aan en verwarmt deze in de verwarming waarna de verwarming de opgewarmde lucht via een lucht verdeelsysteem uitblaast in het schip. Bij warm weer kan de verwarming gebruikt worden om het schip te ventileren met frisse lucht.. 

 

Voordelen van een Eberspächer luchtverwarming:

 • Powerstand voor snelle en directe verwarming
 • Volautomatische temperatuurregeling ( Airtronic D2/D4/D5)
 • Zuinig in gebruik (brandstof en stroom)
 • Geluidsarme werking

 

 

 

Scheepslengte

Eberspächer heeft in haar leveringsprogramma diverse hoogwaardige en op elkaar afgestemde toebehoren om de inbouw van een scheepsverwarming zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Voor advies, aanschaf of bezichtiging hiervan kunt u ten allen tijde bij één van de vele Eberspächer-dealers terecht. Bij hun kunt u de keuze maken tussen COMPLETE EBERSPÄCHER LUCHTVERWARMINGSETS of een door de dealer op maat gemaakt set.

 

Waterverwarmingen
 

De waterverwarming…warmtecomfort zoals thuis
De voordelen van waterverwarmingen zijn dat ze naast het interieur van het schip ook het verbruikswater kunnen verwarmen en eventueel de scheepsmotor. Eberspächer biedt in haar leveringsprogramma waterverwarmingen aan vanaf 5 tot 35 kW. Kortom voor elke warmtebehoefte de juiste capaciteit.

 

Werking Eberspächer waterverwarmingen
Het tot circa 80ºC verwarmde water wordt door een gesloten ringleiding en de daarop aangesloten radiatoren/warmtewisselaars gepompt. Omdat ook de dieselmotor gedurende de vaart warmte produceert kan ook deze in de kringloop betrokken worden en kan de afgegeven warmte worden benut. Tevens kan de verwarming aangesloten worden op de boiler zodat de badkamer kan worden voorzien van warm water.

 

Voordelen van Eberspächer waterverwarmingen:

 
 • Gelijkmatige warmte afgifte
 • Individuele temperatuurinstelling per ruimte mogelijk
 • Extreem geluidsarm systeem bij gebruik van radiatoren
 • Verwarmen van verbruikswater is mogelijk
 • Flexibele inbouw:
 • Inbouw in machinekamer is mogelijk
 • Compacte afmetingen
 • Kleine gedimensioneerde leidingen
 • Warmtecomfort zoals thuis bij gebruik van radiatoren
 • Motor voorverwarming is mogelijk
 • Service vriendelijk