Eberspächer voor land en bouwmachines

Land & bouwmachines

Een optimaal bedrijfsklimaat met Eberspächer standverwarmingen
Koude, regen en sneeuw: Elementen die het in een voertuig erg onaangenaam kunnen maken. Bevroren ruiten bij de start, bijtende koude en vochtigheid bij wacht- en/of rusttijden schaden de gezondheid van de chauffeurs op bouwmachines en landbouwvoertuigen.

Luchtverwarmingen

Eberspächer luchtverwarmingen zijn bedoeld voor het snel verwarmen van het voertuig zodat tijdens rust- en wachttijden de bestuurder kan genieten van een optimaal bedrijfsklimaat.

De luchtverwarming zuigt lucht uit de ruimte of van buiten aan. De brandstof wordt uit de tank gepompt en ontstoken in de verbrandingskamer met behulp van een gloeistift. De te verwarmen lucht wordt met de ventilator door de verwarming geblazen en de warme lucht wordt direct aan de cabine afgegeven.

Waterverwarmingen

 

Eberspächer waterverwarmingen kunnen toegepast worden indien men naast het verwarmen van het interieur ook het motorblok wilt verwarmen. De waterverwarming wordt dan aangesloten op het koelwatercircuit van de motor zodat de warmte naar de cabine wordt gevoerd via de voertuigventilator en de al aanwezige luchtkanalen. Ook wordt het motorblok op deze manier al op temperatuur gebracht zodat men geen schadelijke en koude starts meer heeft. Ook betekent een warme motor een besparing voor het milieu en worden de brandstofkosten in de eerste kilometers aanzienlijk lager.