Eberspächer voor laadruimten

Laadruimten

Economisch en betrouwbaar: Eberspächer product verwarmingen


Consumenten stellen steeds hogere eisen aan de producten die zij willen kopen, leveranciers willen steeds scherper inkopen. Fabrikanten investeren steeds meer aan ontwikkeling en het produceren van hun producten maar willen het ook graag in de beste kwaliteit in de winkels en bij de klanten afleveren. Vocht, koude en vorst is vaak een probleem en komt de kwaliteit niet ten goede.

Eberspächer verwarmingen houden de kwaliteit van uw product op peil tijdens het transport en zorgen voor tijdsbesparing en een hogere winst. Voorbeelden van vocht, vorst of koude gevoelige artikelen kunnen zijn:

 

 

  • Bloemen en planten
  • Lijmen en kitten
  • Verven
  • Vloeibare levensmiddelen
  • Piano / elektronica
  • Levende dieren
  • Brood ( tussen fabriek en supermarkt )

 

 

Zo zijn er een legio aan voorbeelden te verzinnen waarvoor Eberspächer standverwarmingen gedurende het transport de ideale oplossing kan bieden.

 

Eberspächer luchtverwarmingen: zijn bedoeld voor het snel opwarmen van een laadruimte van een bestelwagen of de trailer van een vrachtwagen zodat eventuele vorst of vocht gevoelige producten onaangetast op de plaats van bestemming aankomen.

 

De luchtverwarming zuigt lucht uit de ruimte of van buiten aan. De brandstof wordt uit de tank gepompt en ontstoken in de verbrandingskamer met behulp van een gloeistift. De te verwarmen lucht wordt met de ventilator door de verwarming geblazen en de warme lucht wordt direct of via een luchtleidingsysteem de laadruimte van de bestelwagen of in de trailer geblazen.

 

Eberspächer waterverwarmingen: kunnen toegepast worden indien men naast het verwarmen van de laadruimte ook het motorblok wilt verwarmen. De waterverwarming wordt dan aangesloten op het koelwatercircuit van de motor zodat de warmte naar de cabine wordt gevoerd via de voertuigventilator en de al aanwezige luchtkanalen. Ook wordt het motorblok op deze manier al op temperatuur gebracht zodat men geen schadelijke en koude starts meer heeft. Ook betekent een warme motor een besparing voor het milieu en worden de brandstofkosten in de eerste kilometers aanzienlijk lager. Indien men ook nog de laadruimte van het voertuig of de trailer van de vrachtwagen wilt verwarmen kan men een extra warmtewisselaar (s) plaatsen zodat vorst of vochtgevoelige producten onaangetast op hun bestemming aankomen.