Eberspächer voor bussen en minibussen

 

Bussen en Minibussen

Eberspächer heeft speciaal voor de touringcarsector een range waterverwarmingen ontwikkeld die voldoen aan alle hoge eisen die gelden in dit segment. Complete cassettes in combinatie met het airconditioningsysteem (maatwerk) behoren tot de vele mogelijkheden. Maar ook in de Minibussen worden steeds vaker Eberspächer standverwarmingen toegepast zodat chauffeur en passagier er ten alle tijden warmpjes bij zitten.

 
Luchtverwarmingen

Eberspächer luchtverwarmingen worden gemonteerd indien er behoefte is aan snelle opwarming van het voertuig. Bij wacht- of rusttijden genieten zowel chauffeur als passagiers van een aangenaam warmte comfort. Maar de Eberspächer luchtverwarming kan ook functioneren als extra verwarming bij bijvoorbeeld veel glasoppervlak in het voertuig waardoor de warmte snel verloren gaat. Uiteraard is voorverwarmen ook mogelijk zodat je, bijvoorbeeld na een dag heerlijk te hebben geskied, lekker in een warm voertuig stapt. 

 

 

 


Waterverwarmingen

Eberspächer waterverwarmingen kunnen toegepast worden indien men naast het verwarmen van het interieur ook het motorblok wilt verwarmen. De waterverwarming wordt dan aangesloten op het koelwatercircuit van de motor zodat de warmte naar de cabine wordt gevoerd via de voertuigventilator en de al aanwezige luchtkanalen. Ook wordt het motorblok op deze manier al op temperatuur gebracht zodat men geen schadelijke en koude starts meer heeft. Ook betekent een warme motor een serieuze besparing voor het milieu en zijn de brandstofkosten in de eerste kilometers aanzienlijk lager.
Om de warmte in het gehele voertuig correct te verdelen kan men ook bij deze toepassing gebruik maken van warmtewisselaars of konvektoren.