Eberspächer verwarming voor bestelwagens

 

Bestelwagen

Eberspächer standverwarmingen worden steeds vaker gebruikt voor het optimaliseren van het bedrijfsklimaat in bestelwagens. Mobiele werkplaatsen, laadruimten, cabines kortom Eberspächer biedt diverse mogelijkheden om voor elke toepassing het bedrijfsklimaat te optimaliseren.

 

Luchtverwarming
Eberspächer luchtverwarmingen zijn bedoeld voor het verwarmen van de cabine of de laadruimte van de bestelwagen zodat tijdens rust- en wachttijden de chauffeur kan genieten van een optimale werkomgeving. Daarnaast kunt er zeker van zijn dat eventuele vorst of vocht gevoelige producten onaangetast op de plaats van bestemming aankomen.
 De luchtverwarming zuigt lucht uit de ruimte of van buiten aan. De brandstof wordt uit de tank gepompt en ontstoken in de verbrandingskamer met behulp van een gloeistift. De te verwarmen lucht wordt met de ventilator door de verwarming geblazen en de warme lucht wordt direct aan de cabine of laadruimte afgegeven.

Waterverwarming
Eberspächer waterverwarmingen hebben als bijkomend kenmerk dat ze naast het verwarmen van de binnenruimte ook het motorblok kunnen verwarmen.
 

 

De waterverwarming wordt dan aangesloten op het koelwatercircuit van de motor zodat de warmte naar de cabine wordt gevoerd via de voertuigventilator en de al aanwezige luchtkanalen. Ook wordt het motorblok op deze manier al op temperatuur gebracht zodat men geen schadelijke en koude starts meer heeft. Ook betekend een warme motor een besparing voor het milieu en worden de brandstofkosten in de eerste kilometers aanzienlijk lager.

Om de warme ook nog in het gehele voertuig correct te verdelen kan men gebruik maken van warmtewisselaars of konvektoren.