Bougie

 

Bosch bougies. De vonk slaat over

Bosh

Waarom Bosch bougies?

Bougies van Bosch zijn wereldwijd in ruim 100 landen beschikbaar, goed voor een marktdekking van 95%. Dit betekent dat u voor elke motor de juiste Bosch bougie zult vinden. Net als vorige jaren werd de Bosch bougie door de lezers van 'Auto Motor und Sport' verkozen tot 'Beste Merk'.

Expertise in originele uitrusting

De technologie en kwaliteit van Bosch bougies spelen een voortrekkersrol. Bosch kan profiteren van ruim 100 jaar ervaring in bougieproductie. De belangrijkste autoconstructeurs in de wereld werken dan ook succesvol samen met Bosch, Europees marktleider in originele uitrustingen. De knowhow die het merk dankzij deze samenwerking opdoet, wordt rechtstreeks toegepast in de ontwikkeling van producten voor de auto-onderdelenmarkt.

Expertise in motorsport

Met het oog op de ontwikkeling van nieuwe technologieën, werkt Bosch samen met motorsport teams over de hele wereld. Zo is Bosch bijvoorbeeld actief betrokken bij de volgende motorsportcompetities: de 24 Uren van Le Mans, de Indy Racing League, de V8 Supercar Championship, het Swedish Touring Car Championship en de DTM (Deutsche Tourenwagen Masters). De bevindingen en knowhow die uit deze samenwerkingen voortvloeien, benut het merk in de ontwikkeling van bougies voor de automotive aftermarkt.

Juiste materiaal en technologie verzekeren duurzame werking

De Bosch bougie is voorzien van een centrale elektrode die bestaat uit een erosie- en corrosiebestendige chroom-nikkellegering met sterk geleidende koperen kern.
De nikkel-yttriumlegering maakt een grotere elektrodenafstand mogelijk, terwijl de levensduur identiek blijft. Hierdoor kunnen de vervangingsintervallen, aanbevolen door de constructeurs, nageleefd worden.

Bosch bougies ook voor gasmotoren

De standaard Bosch bougies kunnen ook gebruikt worden voor gasmotoren (CNG/LPG). Alle Bosch bougies hebben een vernikkelde behuizing zodat er geen gevaar is voor een vastgelopen en beschadigde draad, zelfs met een aandrijving op gas. De bestaande warmtegraadmarges van de Bosch bougies zijn ook geschikt voor gebruik bij gasmotoren, zodat een aparte productreeks met bijkomende onderdeelnummers niet nodig is.

Bosch Super Plus

Bosch Super Plus bougies worden voortdurend technisch verbeterd. Zo dekt één Super Plus bougie verschillende toepassingen en kan ze dienen voor de vervanging van verschillende bougies. Bestellen verloopt makkelijk en snel, dankzij het eenvoudige snelzoek-nummersysteem (Quick-Finder?).
Bosch Super Plus bougies zijn beschikbaar in verpakkingen van 4 en 10 stuks.

Bosch Super

Dankzij onze nauwe samenwerking met autoconstructeurs wereldwijd, is de Bosch Super bougie nu technisch geschikt en beschikbaar voor bijna elk voertuig.
De Bosch Super bougie is verkrijgbaar in een verpakking van 10 stuks en in blisterpak.

Bosch Platinum Iridium

Bosch Platinum Iridium (PI) bougies werden verbeterd met een platina-iridium legering die bijzonder hoge weerstand en maximale levensduur biedt.
Het is een bijzonder geavanceerde, state-of-the-art bougie.

Bosch Super 4

Het Bosch Super 4 model, de bougie voor oudere wagens, verhoogt de efficiëntie met maximaal 60%.
Dankzij het ribprofiel dekt één bougie twee warmtegraadmarges, zodat met enkele bougies de meeste voertuigen kunnen uitgerust worden. De Bosch Super 4 is beschikbaar in een verpakking van 4, en in een blister 4-pack.Bosh

In 2013 vieren de Bosch bougies hun 111ste verjaardag! Daarom heeft Bosch een jaar lang tal van verrassingen voor u in petto. Iets om naar uit te kijken!

Tot slot er nog even aan herinneren dat u door regelmatig de bougies te vervangen niet enkel het brandstofverbruik en de schadelijke emissie doet dalen, maar ook de motor en de katalysator extra beschermt.