Bosch starters & alternatoren


Wij zijn wereldwijd partner voor autoconstructeurs en motorenbouwers voor het milieuvriendelijk en efficiënt opwekken van vermogen. Internationale teams ontwikkelen startmotoren en alternatoren voor personenwagens en bedrijfsvoertuigen die we vervaardigen in een wereldwijd productienetwerk.

Onze alternatoren garanderen een betrouwbare energievoorziening voor het elektrisch systeem van het voertuig, en met hun hoog rendement dragen ze in belangrijke mate bij tot de brandstofreductie.

Ons uitgebreide gamma startmotoren omvat long-life startmotoren voor benzine- en dieselmotoren en productconcepten voor brandstofbesparende en bijgevolg CO2-reducerende start/stop-systemen. Daarbovenop ontwikkelen en produceren we elektromotoren voor hybride voertuigen.

Overal ter wereld spelen we een toonaangevende rol op het gebied van energievoorziening. Onze producten voldoen aan de hoogste normen die onze klanten eisen. Om dit te realiseren, maken we ten volle gebruik van de omvattende aandrijflijnkennis van Bosch voor het aanbieden van klantgerichte, innovatieve producten en diensten. De divisie Starter Motors and Generators is overal ter wereld vertegenwoordigd en staat daardoor dicht bij onze klanten.

Activiteiten

  • Startmotoren en alternatoren voor personenwagens en bedrijfsvoertuigen
  • Start/stop-startmotoren voor start/stop-systemen
  • Elektrische motoren voor hybride voertuigen